Zaadjes_op_weg_naar_Pasen_2021

Zaadjes voor de veertigdagentijd in de vorm van meditaties, gebeden en liederen

Heeswijk, 8 december 2020

Huub Schumacher en Bas Rentmeester komen met een meditatieboekje voor de veertigdagentijd, als voorbereiding op Pasen 2021. Ds. Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, schreef het voorwoord.

Wie de eerdere boeken Elke dag één rozijn en Vijgjes op weg naar Kerstmis 2020 van Huub Schumacher en Bas Rentmeester heeft gelezen, heeft als het ware bij hen in de tuin de rozijnen en vijgen zien groeien.

Alle bomen, planten en bloemen brengen zaadjes voort om weer nieuwe groeiprocessen in gang te zetten. Vanuit deze gedachte voor het nieuwe jaar is het boekje Zaadjes op weg naar Pasen ontstaan.

Ook dit boekje bevat korte meditatieve gedachten die, net als in het kerstboekje, ondersteund worden met beeldmateriaal, liederen en gebeden. De Schriftteksten van alle woensdagen en zondagen vormen het uitgangspunt voor de meditaties; eveneens die van de dagen in de Goede Week en van Pasen.

De auteurs reiken ons zo weer bijzonder materiaal aan om ons voor te bereiden op de dag dat Jezus na een zeer moeilijke week verrezen is. Ze wijzen ons de weg om zelf ook te verrijzen.

Bas Rentmeester studeerde theologie in Amsterdam en Nijmegen, was pastor voor kerk en samenleving, werkte lange tijd in het basispastoraat en in een Centrum voor Parochiespiritualiteit. Sinds 1997 geeft hij sturing aan een huisgemeente. Na vele andere publicaties schreef hij samen met Huub Schumacher in 2018 Elke dag één rozijn, korte overwegingen voor iedere dag. Ook schreef hij samen met hem Vijgjes op weg naar Kerstmis 2020. Beide boeken verschenen bij Berne Media.

Huub Schumacher werkte eveneens vele jaren in het basispastoraat en gaf in vele parochies catechese aan volwassenen. Hij verzorgt retraites en geeft lezingen over geloofsverdieping en vernieuwing. In 2014 verscheen van hem bij Berne Media God wat ben je veranderd…!.

Boekgegevens
Zaadjes op weg naar Pasen 2021. Meditatieboekje
Paperback | 72 pagina’s | ISBN: 9789089724144 | Prijs € 6,50 | Verwacht: 15-01-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne