Voorleesmiddag

Fran van den Munkhof leest voor uit het prentenboek Tijger

Woensdag 30 september 2020
14:00 – 17:00

Berne boek- en abdijwinkel
Abdijstraat 53
5473 AD Heeswijk

Geschikt voor kinderen van 2+ met (groot)ouders
Toegang gratis

Aanmelden via: activiteiten@bernemedia.com

Tijger

Aanmelden is verplicht. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.
Wegens richtlijnen van het RIVM is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Berne boek- en abdijwinkel maakt plaats voor 1,5 meter per persoon en stelt desinfectiemiddelen beschikbaar. 

kinderboekenweek_voorleesmiddag_tijger

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek leest Fran van den Munkhof voor uit het prachtige prentenboek: Tijger. Geschreven en geïllustreerd door Jan Jutte.

Met een wat weemoedige blik loopt de oude Josefien door een besneeuwd bos, als ze plotseling een vlammend oranje tijger tegen het lijf loopt. Eerst lijkt ze te schrikken, maar dan: “Als vanzelf kroelde ze door zijn vacht. ‘PRRR,’ snorde Tijger. Ze voelde zijn warmte door haar jas heen.”

Deze wonderlijke ontmoeting mondt uit in een hartverwarmend prentenboek over gemis, troost en vriendschap.

Voorlezen is een gezellige en leuke bezigheid. Bovendien kan voorlezen ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. In de eerste plaats is het goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en leren hoe een zin opgebouwd is. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich concentreren. Bovendien stimuleert het de fantasie. Maar voorlezen is vooral plezierig en iets waar zowel het kind als de (groot)ouders van kunnen genieten!

Kinderboekenweek 2020 30 september t/m 11 oktober. Thema: EN TOEN?
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 wordt geschreven door Arend van Dam en is getiteld: De diamant van Banjarmasin. Je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij boekhandel Berne bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken (Gedurende de Kinderboekenweek en zo lang de voorraad strekt).