De-verdragen-van-Mohammed_Dijk

Vergeten teksten belichten historische relatie moslims-christenen

Heeswijk, 17 september 2020

De zes verdragen die de Profeet Mohammed sloot met de christenen van zijn tijd zijn voor het eerst in het Nederlands vertaald. Deze vergeten teksten belichten de historische relatie tussen moslims en christenen. De oude boodschap van vrede geeft inspiratie voor vandaag. 

De integraal vertaalde teksten worden voorafgegaan door een gedegen inleiding van Anne Dijk, die de historische context van de verdragen en de discussies eromheen belicht. Het boek geeft daarmee een heldere kijk op de relatie tussen moslims en christenen in de begintijd van de islam. En laat tegelijk de relevantie van deze geschiedenis voor het heden zien.

De gespreksvragen die opgenomen zijn in deze uitgave zetten aan om de dialoog tussen moslims en christenen te voeden en te verdiepen om daarmee gezamenlijk na te gaan hoe we ook vandaag vreedzaam met elkaar kunnen samenleven.

Anne Dijk MA (1986) is religiewetenschapper en islamoloog. Ze is oprichter en voorzitter van het Fahm Instituut; onafhankelijk kennisinstituut over de islam. Haar specialisaties zijn gender en autoriteitsstructuren, haar passie is rechtvaardigheid. Dijk is adviseur op het gebied van de islam (Fikr Consultancy), geeft les, publiceert, promoveert in de islamwetenschappen en is public speaker.

Boekgegevens
De verdragen van Mohammed met de christenen. Vertaald, ingeleid en met gespreksvragen door Anne Dijk
Paperback | 128 pagina’s | ISBN: 9789089723857 | Prijs € 17,90 | Verwacht: 30-09-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne