Een_weelde_aan_groen

Verborgen parels op unieke, historische locaties

Heeswijk, 19 januari 2021

In maart verschijnt Een weelde aan groen waarin vier kloostertuinen in Noord-Brabant worden belicht met foto’s, praktische informatie en een fietsroute die de tuinen aan elkaar verbindt. In deze handzame ‘dwarsligger’ gaan natuur, religie, cultureel erfgoed en recreatie hand in hand.

Museum Krona organiseert samen met de deelnemende kloosters op vrijdag 5 maart om 16:00 uur de boekpresentatie voor deze prachtige kloostertuinengids. Dit voorjaar zullen vanaf eind mei diverse activiteiten door de deelnemende kloosters worden georganiseerd. Vanaf maart maken wij hier meer over bekend.

Leer in Een weelde aan groen over kruiden en planten en hun symbolische betekenis. Lees over de verborgen parels die ieder een ander aspect van de kloostertuin vertegenwoordigen: de kruidentuin in Uden, de Hof van Lof in Megen, de stiltetuin in Velp (bij Grave) en de historische landschapstuin in Sint Agatha.

Een weelde aan groen gidst de reiziger door de tuinen en de geschiedenis van deze kloosters met ieder een overzichtelijke plattegrond. Achter in het boek is een fietsroute opgenomen die de vier kloostertuinen met elkaar verbindt. Samen met andere praktische informatie maakt Een weelde aan groen een niet te missen gids voor iedere liefhebber van kruiden- en kloostertuinen. 

Aan dit boek werkten mee: Marga Arendsen, Hans-Peter Bartels, Theo Bögels, Henny Kruip, Wouter Prins (coördinatie), Willem Quist (fotograaf) en Paul Spapens (fietsroutes). Met uitzondering van journalist Paul Spapens zijn zij als vrijwilliger of medewerker verbonden aan een van de besproken kloosters en hun tuinen.

Boekgegevens
Een weelde aan groen. Vier kloostertuinen in Noord-Brabant
Paperback, dwarsligger, geïllustreerd | 160 pagina’s
ISBN: 9789089723901 | Prijs € 14,95 | Verwacht: 01-03-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne