Roger Burggraeve wint de Prijs voor het Spirituele boek 2020

Deze jaarlijkse prijzen zijn een initiatief van de beroepsorganisatie van uitgevers van waardegedreven media, Medianetwerk Plus.

De Prijs voor het Spirituele Boek bekroont een auteur van een boek dat op een toegankelijke wijze bijdraagt tot de zoektocht naar zin, bezinning en bezieling in de huidige samenleving. De Prijs voor het Spirituele boek gaat in 2020 naar Roger Burggraeve voor Geen toekomst zonder kleine goedheid uitgegeven door Halewijn i.s.m. Berne Media.

De laureaten ontvingen uit de handen van juryvoorzitter Rik Torfs een kunstwerk van respectievelijk Stefaan van Biesen (www.stefaanvanbiesen.com) en Els Vos (www.elsvos.be).

Aan deze editie van de prijs namen 16 uitgeverijen met 50 ingezonden boeken deel. Zowat één van de best scorende edities.  Het bewijst dat de uitgevers in deze nichemarkt zeer actief zijn, ook in coronatijden. Niettemin vragen deze boeken van de uitgevers een bijzondere aandacht en inspanning. Precies deze aandacht en inspanning wil Medianetwerk Plus ondersteunen. Voor deelnemers en shortlist : www.prijsreligieuzespiritueleboek.be

Het commentaar van de jury: “Een boek dat Roger Burggraeve laat zien zoals hij is. Een originele denker die veel heeft geleerd van Emmanuel Levinas, maar tegelijk zelf over een zeer brede kennis en een ruime levenservaring beschikt. De auteur is, op ethisch vlak, niet op zoek naar alomvattende, afgeronde theorieën en verliest zich evenmin in heilloos groepsdenken, maar kiest voor de kracht van de kleine goedheid die te midden van geweld, chantage of machtsmisbruik nooit helemaal wint maar evenmin wordt overwonnen. Een diepgaand, hoopvol boek met een grote werkelijkheidszin en een deugddoende afwezigheid van goedkope sentimentaliteit.”

De jury van de Prijs voor Spirituele en Christelijke boek 2020:
– Rik Torfs, ererector KU Leuven – voorzitter
– Mieke Van Hecke, eredirecteur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen – vicevoorzitter.
– Yvonne Denier, professor, filosofe, ethica
– Dirk De Wachter, professor, psychiater en auteur
– Peter Malfliet, verantwoordelijke jeugd en gezinspastoraal bisdom Gent
– Rik Van Cauwelaert, journalist-columnist
– Wim Vandewiele, professor, godsdienstsocioloog
– Jan Boulogne is secretaris van de jury.