Waarom_ik_niet_zo_belangrijk_ben

Waarom ik niet (zo) belangrijk ben

Onmogelijke keuzes en morele dilemma’s

Frank G. Bosman

Religie is in Nederland verdwenen naar de privésfeer. Kerken zijn maatschappelijk uitgepraat. Niettemin dragen de films, romans, videogames en Netflix-series die we met zijn allen consumeren duidelijke sporen van religieuze tradities, met name van het christendom. Enerzijds hebben we met zijn allen honger naar antwoorden op de ultieme vragen, anderzijds trekt de traditionele kerkgang ons niet meer. Ook jongeren ervaren die honger, maar krijgen geen tools meer in handen om over de Grote Dingen Die Belangrijk Zijn na te denken: leven & dood, boete & vergeving, verzoening, rouw, verlies, jaloezie en liefde.

Waarom ik niet (zo) belangrijk ben is de eerste in een reeks getiteld Grote Dingen Die Belangrijk Zijn, waarin cultuurtheoloog Frank G. Bosman op zoek gaat naar de verborgen ethische, filosofische en theologische onderstroom in onze moderne samenleving. Hij doet dit op zijn bekende manier, hoppend van games, naar films, naar televisieseries. Door samen op weg te gaan, leert hij ons op een nieuwe manier kijken naar de beelden die ons elke dag omringen. 

Nog te verschijnen:
2. Keuzestress. Over (on)vrijheid en manipulatie
3. COVID-19. Over (on)verdiend ongeluk
4. Vlekkerige tapijten. Over intergenerationele verantwoordelijkheid
5. Dodelijk leven. Over een leven na de dood
6. God is ook gewoon moe. Over het bestaan van een persoonlijke God
7. Geloof en een hoop liefde. Over de drie grootste deugden

Frank_Bosman

Frank G. Bosman

Frank G. Bosman is cultuurtheoloog, verbonden aan de Tilburg School of Catholic Theology. Hij is een bekende mediapersoonlijkheid en auteur van…

Lees meer