tijdschrift_vieren_rouw_op_afstand

Rouw op astand?

Vieren, tijdschrift voor liturgie en spiritualiteit

Rouwen op afstand, kan dat? En hoe dan? Tijdens de coronacrisis waren allerlei afscheidsrituelen en -bijeenkomsten plotseling niet meer mogelijk. Velen moesten een uitvaart digitaal bijwonen. Ook was een troostende aanraking bij de fysiek aanwezige rouwenden niet langer vanzelfsprekend. Wat hebben we gemist? En vooral: welke nieuwe rituelen zijn ervoor in de plaats gekomen?

Vieren, tijdschrift voor Liturgie en Spiritualiteit verschijnt 4 keer per jaar en wordt uitgegeven door Berne Media. In Vieren komen actuele thema’s op het snijvlak van liturgie-spiritualiteit en de pastorale praktijk van de geloofsgemeenschappen aan bod.

Vieren bestaat uit twee delen: het glossy magazine, volledig in kleur, en het gebruiksklare werkschrift in zwart-wit. In het magazine staan achtergrondartikelen en verdiepende teksten, geschreven door zowel gerenommeerde auteurs uit de liturgiewetenschappen als mensen met hun voeten in de pastoraal-liturgische ‘klei’.

Het werkschrift geeft hele concrete, gebruiksklare handreikingen voor vieringen met verschillende doelgroepen, gebeden, muzieksuggesties en veel meer. Daar kan en mag naar hartenlust uit geput worden voor de liturgische praktijk van alle dag (met verwijzing naar de auteur en het nummer van Vieren).

Losse nummers kosten € 6,- een abonnement € 19,95.
Verzendkosten zijn € 3,- bij bestelling onder € 17,50.
Voor meer informatie mail administratie@bernemedia.com of bel 0413 293480