Het evangelie spiritueel gelezen

Deel 1 Matteüs en Marcus

Anselm Grün

Anselm Grün geeft in deze tweedelige serie een meesterlijke interpretatie van de vier evangeliën, op basis van de actualiteit van de wetenschap, verwoord in een taal die iedereen begrijpt. In dit eerste deel staan de evangelisten Matteüs en Marcus centraal.

Grün ontsluit de verhalen over het leven, het sterven en het verrijzen van Jezus niet alleen exegetisch maar ook psychologisch en spiritueel. Een aanwinst voor mensen die verdieping en inspiratie zoeken in de verschillende evangeliën en voor diegenen die liturgisch actief zijn. Deel 2 verschijnt in 2021 (Lucas en Johannes).

Mooi nieuw boek van Anselm Grün over de evangeliën (1ste van twee delen). Interessant hoe hij herkenbare menselijke ervaringen in gesprek brengt met Bijbel en geloofstraditie, van de woestijnvaders tot op heden.

Tjerk de Reus

Friesch Dagblad

De excellente uitleg, gefundeerd op het wetenschappelijk onderzoek, en de duidelijke taal zorgen ervoor dat dit boek zijn doel beantwoordt en uitermate geschikt is voor een breed, niet-academisch geschoold publiek.

Bryan Beeckman

Ezra - Bijbels tijdschrift

Anselm_Grun

Anselm Grün is monnik in de benedictijnerabdij van Münsterschwarzach. Zijn spiritueel leiderstalent en psychologische counseling maken hem tot…

Lees meer