Eten met geweten

Verrassende verse vegetarische gerechten voor vier seizoenen op een bedje van vegetarische filosofie

Hein Stufkens & Arjan Houwaart

Steeds meer mensen willen gezond en dier- en milieuvriendelijk eten. Dit boek biedt eenvoudige en smakelijke alternatieven voor de vertrouwde aardappelen-groente-en-vlees formule.
Het laat op speelse wijze zien dat de mensheid al eeuwenlang en in alle culturen en godsdiensten worstelt met het conflict tussen enerzijds het geweten dat om mededogen met de dieren vraagt en anderzijds die lekkere trek in een biefstukje. Helaas sloeg de balans vaak door. Intussen is het glashelder dat de voedselvoorziening voor de groeiende wereldbevolking eist dat we ophouden zoveel vruchtbaar land te gebruiken om rundvlees te kweken of veevoer te verbouwen. En dat het klimaat enorm op zou knappen als de bio-industrie verboden zou worden en de hoeveelheid uitlaatgassen van koeien zou worden gedecimeerd.

Ook omwille van de aarde en de volgende generaties is het devies dus: eten met geweten!

‘Eten met geweten’ nodigt je uit om buiten je vertrouwde wegen te eten en daagt je uit om eens kritisch naar je eigen eetgedrag te kijken. 

Williene Heldoorn

Fleurrijk.com

Hein_Stufkens

Hein Stufkens is filosoof, leraar, schrijver en dichter. Van zijn hand verschenen zo’n dertig boeken: beschouwend werk, …

Lees meer

Arjan_Houwaart

Arjan Houwaart startte in 1981 als jongste horeca-ondernemer van Nederland met zijn vrouw Els het restaurant…

Lees meer