Op_weg_naar_kerst_2021

Meditatieboekje dat bijdraagt aan een leven dat vol zin is

Heeswijk, 28 september 2021

Het meditatieboekje Op weg naar Kerstmis is dit jaar geschreven door pastor Marinus van den Berg. Marinus heeft zich daarvoor laten inspireren uit zijn jarenlange praktijk als zielzorger van kwetsbare mensen. In het boekje zijn passende gedichten, meditaties en gebeden bijeengebracht die ons voorbereiden op Kerstmis.

De maanden november, december en januari geven aanleiding stil te staan bij een aantal levensthema’s: gedenken, afscheid, wachten, verwachten, geboorte. Maar ook angst, eenzaamheid, gastvrijheid, dakloosheid, nieuw begin en verlangen naar meer vrede. Vragen die dood en leven raken. Vragen die om rust vragen.

Met de teksten in dit meditatieboekje wil Marinus bijdragen aan een tijdsbeleving die niet alleen maar druk en al snel leeg is, en ook aan een leven dat vol zin is. Zo is het boekje een ideale gids van Allerzielen tot Driekoningen.

Marinus van den Berg (1947) was veertig jaar pastor/geestelijk verzorger in diverse verpleeghuizen en een hospice. Hij publiceerde over zingeving, levenseinde en rouw, recent nog Stap voor stap. Opnieuw leren leven na corona (Adveniat, 2020) en Ode aan de eenzaamheid (Ten Have, 2020). Sinds april 2020 geeft hij geestelijke begeleiding aan COVID-19-patiënten in het revalidatiecentrum Intermezzo te Rotterdam.

Boekgegevens
Op weg naar Kerstmis 2021. Meditatieboekje van Allerzielen tot Driekoningen
Paperback | 64 pagina’s | ISBN: 9789089724335 | Prijs € 6,50 | Verwacht: 15-10-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne