Over Berne Media

Gelieerd aan de Abdij van Berne

Berne Media is als zakelijke onderneming gelieerd aan de Abdij van Berne en stelt zich als doel mensen van deze tijd in contact te brengen met de bevrijdende kracht van de Goede Boodschap. Dit doet zij via haar dochterondernemingen Uitgeverij Abdij van Berne en Boekhandel Berne. Bij Berne Media werken ca. 15 medewerkers. 

De boekhandel is gevestigd op het abdijterrein en heeft een breed aanbod aan boeken op het gebied van geloof en spiritualiteit, en ook een breed assortiment aan abdij- en streekproducten, religieuze producten en kaarten. In de boekhandel worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd, toegankelijk voor een breed publiek. Via internetboekhandel Berneboek.com worden de boeken en andere artikelen door het hele land geleverd.

Het uitgeefhuis van Berne Media is uitgever van de bekende misboekjes De Zondag Vieren en diverse andere periodieken, waaronder het tijdschrift Vieren. Het publiceert ook circa dertig boeken per jaar op het terrein van onder meer geloof, levensstijl, liturgie, stilte, theologie, reizen en spiritualiteit. Tot de auteurs van Berne Media behoren onder meer Rowan Williams, Anselm Grün, Holkje van der Veer, Henri Nouwen, Thomas Quartier, Hein Stufkens, Annemiek Schrijver en paus Franciscus.

De abdij, uitgeverij en boekhandel van Berne vormen samen al jarenlang een sterke combinatie op de markt van geloof en spiritualiteit, zowel in Nederland als in Vlaanderen.