Onze medewerkers

 

Joost_Jansen

Joost Jansen

Ik ben norbertijn van de Abdij van Berne. Dit betekent dat ik kloosterling ben binnen een abdijgemeenschap: wonen, bidden, werken. Vanaf mijn 19e ontwikkel ik mij binnen de religieuze wereld en ben ik in het klooster begonnen als metselaar en kaasmaker. Toen ik theologie mocht studeren kwam ik terecht bij de liturgische uitgaven van Abdij van Berne.

Sinds augustus 1984 ben ik werkzaam bij Berne Media, nu al meer dan 35 jaar. Ik ben al een lange tijd eindverantwoordelijke voor de liturgische uitgaven (denk aan de gelovigenboekjes De zondag vieren). De ontwikkelingen binnen de rooms-katholieke kerk maakte ik van binnenuit mee. De laatste 10 jaar mocht ik als directeur de transitie leiden van een drukkerij/uitgeverij/boekhandel naar een modern bedrijf zonder drukkerij.

Ik voel me thuis bij Berne Media omdat het op een eigentijdse manier de Goede Boodschap dient. Het is uitdagend om steeds nieuwe initiatieven te ontplooien en wat ons aan dat Grote Verhaal is overgedragen nu – anno 2020 – tot woord en beeld te brengen.

Sinds maart 2020 ben ik teruggetreden als directeur en ben nu vaste adviseur geworden om met het uitgeefteam en de mensen van de boekhandel aandachtig te blijven op de inhoud van onze uitgaven en alles wat wij vanuit het spirituele centrum van Abdij van Berne met mensen willen delen. We leven in een boeiende tijd en ik hoop dat ik vanuit dit mooie bedrijf inspiratie kan blijven bieden.

Mijn dagen zijn gevuld met activiteiten rond bijbel en liturgie. In de parochie rond de abdij ben ik nabij aan mensen als pastoor (priester). Mijn hobby is fietsen en Frankrijk is mijn tweede land.

Philippe_van_Heusden

Philippe van Heusden

Sinds 1 november 2018 ben ik begonnen als uitgever van Berne Media.
Opgeleid als theoloog/judaïcus heb ik gewerkt in de jeugdhulpverlening en al 25 jaar in het uitgeverijbedrijf. Daarnaast altijd gepubliceerd en lesgegeven, sinds 2011 vooral op de HGU en haar opvolger de Academie voor Geesteswetenschappen, waar de westerse visies onder mijn hoede staan (jodendom, christendom, islam en humanisme). Om te ontspannen sport en kook ik graag en geniet ik van kunst, wetenschap en cultuur in brede zin. Motto: graag met een grapje erbij…

Frieda_Pruim

Frieda Pruim

Na opleidingen in de journalistiek en de letteren had ik circa twintig jaar banen in de journalistiek, o.a. als redacteur geestelijk leven bij het ANP, (eind)redacteur bij Ad Valvas en redacteur bij Opzij. Sinds 2012 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf. Ik ben o.a. redactiecoördinator van Genoeg, redactieraadslid van Volzin, ik coördineerde de eenmalige glossy Mix (over ‘flexibel geloven’) en deed de redactie van boeken voor Forte Uitgevers en Asoka. Zelf schreef ik ook twee boeken: In dienst van God. Levensverhalen van kloosterzusters en, samen met hoogleraar Manuela Kalsky, Flexibel geloven. Zingeving voorbij de grenzen van religies. Meer informatie: www.friedapruim.nl.

Sinds juli 2019 werk ik drie dagen per week voor Berne Media. Daarin doe ik de redactie van de circa veertig boeken per jaar die wij uitgeven. Deze boeken zijn deels van Nederlandse auteurs en speciaal voor ons geschreven; voor een ander deel zijn het vertalingen van buitenlandse boeken. Tijdens het schrijfproces onderhoud ik contact met de auteurs en vertalers. Als de teksten klaar zijn, neem ik ze door en corrigeer ik taal- en stijlfouten. Een deel van de correctie besteed ik uit aan externe redacteuren. Na correctie stuur ik de teksten naar diverse vormgevers, die zorgen voor de opmaak van de omslagen en het binnenwerk van de boeken. Zij laten mij daar de drukproeven van zien, die ik ook weer corrigeer. Bij Berne werk ik nauw samen met uitgever Philippe van Heusden en met marketing- en communicatiemedewerker Laura Schuilenburg.

Jan_Schuurmans

Jan Schuurmans

Na mijn opleiding tot pianodocent ben ik kerkmuziek gaan studeren aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Naast mijn werk als kinderkoordirigent en pianodocent aan de muziekschool was ik jarenlang dirigent van het parochiekoor te Teteringen en diverse kamerkoren. Ruim twaalf jaar was ik als docent kerkmuziek verbonden aan de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven. Naast Berne Media ben ik momenteel werkzaam als medewerker kerkmuziek bij het bisdom Breda en als cantor/dirigent in de Antoniuskathedraal te Breda.

Sinds januari 2013 werk ik bij Berne Media. Als kerkmusicus ben ik vooral betrokken bij de diverse liturgische uitgaven van de uitgeverij. Het accent ligt vooral op de muzikale invulling van De Zondag Vieren en het Overzicht van de Gezangen. Daarnaast verricht ik de nodige hand-en-spandiensten voor de andere liturgische uitgaven zoals de Handreikingen Zon- en Weekdagen, de liturgische kalender en Vieren, het tijdschrift voor liturgie en spiritualiteit.

Simone_Ooms

Simone Ooms

Ik ben redacteur liturgie en hoofdredacteur katholiek.nl. In mijn vrije tijd bezoek ik graag kloosters en studeer ik geestelijke verzorging / theologie (master) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Samen met mijn man en onze schapen woon ik in Wageningen.

Na mijn opleiding journalistiek en ruime werkervaring in de online communicatie ben ik sinds september 2018 bij Berne Media begonnen als webredacteur / online marketeer en hoofdredacteur van katholiek.nl. Kortom: alles wat met ‘online’ te maken had. Inmiddels ben ik doorgestroomd naar de functie van redacteur liturgie. In die hoedanigheid werk ik aan onze uitgaven op het gebied van liturgie, bijvoorbeeld onze Handreikingen voor de liturgie, het tijdschrift VIEREN en de achterpagina’s van de misboekjes. Daarnaast ben ik nog steeds hoofdredacteur van katholiek.nl. Hoewel ‘online’ officieel verder niet meer in mijn takenpakket zit, kijk ik officieus nog altijd graag mee en adviseer ik mijn collega’s als zij aan online projecten werken.

Laura_Schuilenburg

Laura Schuilenburg

Sinds april 2020 coördineer de marketing voor Berne Media.

Ik organiseer samen met Philippe van Heusden (uitgever) de boekpresentaties en zorg dat deze activiteiten in goede banen lopen.

Ieder half jaar ontwerp ik de aanbiedingscatalogus met de nieuwste titels die zullen verschijnen. Daarnaast onderhoud ik de sociale media kanalen, de website en de Berne Media-app. Ik werk nauw samen met Philippe van Heusden en Frieda Pruim (redacteur)

Sinds februari 2020 ben ik verhuisd vanuit Enschede naar Beek en Donk, waar ik samen met mijn vriend en hond met veel plezier woon. Lezen, koken, schrijven en wandelen doe ik graag in mijn vrije tijd.

Nadja_van_Driel

Nadja van Driel 

Duizendpoot noemt mijn moeder me vaak. Ik vind ook zoveel dingen leuk en interessant. Het belangrijkste is dat ik moeder mag zijn van onze twee kinderen. Samen met hun vader wonen we in het groen. Daar timmer en klus ik, zingend in en om huis. Schrijven, lezen, fotograferen en koken doe ik ook graag. Verveling ken ik eigenlijk niet… 

Werkzaam bij Berne Media sinds februari 2020. 

De werkzaamheden die ik heb opgevat voor Berne Media, maken dat ik me inzet als filmmaker. Camerawerk, geluid en montage. Van registratie tot portret van auteur met boek. 

Conny_Smulders

Conny Smulders

Lilian_van_Zeist

Lilian van Zeist

Ik ben geboren in Haarlem en ben in 1999 met mijn gezin in Veghel komen wonen. Sinds kort ben ik woonachtig in Megen.

Ik heb twee kinderen Tim en Inge. En twee lieve, ondeugende kleinzoons van 5 en 2 jaar, waar ik regelmatig op mag passen.

Na 16 jaar bij boekhandel Schellen in Veghel te hebben gewerkt ben ik sinds 1 januari 2019 bij Boekhandel Berne gaan werken. Ik ben vrijwilligster in het Franciscaner klooster in Megen. Ik houd erg veel van lezen, wandelen en fietsen. Mijn hoofdtaak is om de klanten in de winkel te helpen, klanten aan de telefoon te woord te staan, bestellingen opnemen, uitzoeken of boeken nog te bestellen of te leveren zijn en informatie te verschaffen.

Sophie

Sophie

 

Femke

Femke

 

Rita

Rita 

Antje_van_Deursen

Antje van Deursen

Ik ben 41 jaar en woon en werkzaam in Heeswijk-Dinther. Ik heb 2 kinderen; Rachel en Tom. Ik vind het fijn om te wandelen en ik houd van lekker eten.

Ik ben freelance grafisch ontwerper in werk al enige jaren voor Berne Media (2010). Ik maak onder andere de misboekjes en de handreikingen op.