het_evangelie_spiritueel_gelezen

Met Anselm Grün de evangelies van Matteüs en Marcus lezen (deel 1)

Heeswijk, 11 mei 2020

In de tweedelige serie Het evangelie spiritueel gelezen geeft Anselm Grün een meesterlijke interpretatie van de vier evangeliën. In dit eerste verschenen deel staan de evangelisten Matteüs en Marcus centraal.

Op basis van de actualiteit van de wetenschap, verwoordt Grün de evangelisten in een taal die iedereen begrijpt. Hij ontsluit de verhalen over het leven, het sterven en het verrijzen van Jezus niet alleen exegetisch maar ook psychologisch en spiritueel.

Deze serie is een aanwinst voor mensen die verdieping en inspiratie zoeken in de vier evangeliën en voor diegenen die liturgisch actief zijn. Deel 2 over de evangelies van Lucas en Johannes verschijnt in 2021.

Anselm Grün (1945) is monnik in de benedictijner abdij van Münsterschwarzach. Hij is een alom gewaardeerd zielzorger, schrijver en docent. Met zijn talrijke optredens, lezingen en boeken bereikt hij wereldwijd miljoenen mensen. Van hem verschenen eerder bij Berne Media onder meer Een jaar met de woestijnvaders en Geluk vinden in kleine dingen.

Boekgegevens
Het evangelie spiritueel gelezen. Deel 1 Matteüs en Marcus
320 pagina’s | ISBN: 9789089723444 | Prijs € 24,95 | Verwacht: 28-05-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne