Het_evangelie_spiritueel_gelezen_deel_2

Met Anselm Grün de evangelies van Lucas en Johannes lezen (deel 2)

Heeswijk, 14 oktober 2021

Het langverwachte tweede deel van Het evangelie spiritueel gelezen verschijnt komende maand november. In de tweedelige serie geeft Anselm Grün een meesterlijke interpretatie van de vier evangeliën. In het eerste verschenen deel stonden de evangelisten Matteüs en Marcus centraal. In het tweede deel worden de evangelisten Lucas en Johannes besproken. 

Grün ontsluit de verhalen over het leven, het sterven en de verrijzenis van Jezus niet alleen exegetisch, maar ook psychologisch en spiritueel. Een aanwinst voor mensen die verdieping en inspiratie zoeken in de evangeliën en voor degenen die actief zijn in de liturgie.

Het tweede deel sluit af met enkele tips voor individuele bestudering van de evangeliën en met enkele handreikingen voor bijbelkringen. 

Over de auteur
Anselm Grün (1945) is monnik in de benedictijner abdij van Münsterschwarzach. Hij is een alom gewaardeerd zielzorger, schrijver en docent. Met zijn talrijke optredens, lezingen en boeken bereikt hij wereldwijd miljoenen mensen. Van hem verschenen eerder bij Berne Media onder meer Een jaar met de woestijnvaders en Geluk vinden in kleine dingen.

Boekgegevens
Het evangelie spiritueel gelezen. Deel 2 Lucas en Johannes.
320 pagina’s | ISBN: 9789089724328 | Prijs € 28,95 | Verschijnt: 15-11-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne