op_weg_naar_pasen_2022

Meditatieboekje voor de Veertigdagentijd en Pasen

Heeswijk, 11 januari 2022

Pastor Marinus van den Berg schreef afgelopen jaar het meditatieboekje Op weg naar Kerstmis 2021. Dit jaar verschijnt van zijn hand het meditatieboekje voor de Veertigdagentijd en Pasen. In prikkels Op weg naar Pasen 2022 schreef hij overwegingen en gebeden van Aswoensdag tot Paaszondag.

Pasen is niet een feest van christenen onder elkaar. Pasen is een feest voor de wereld. Voor de wereld waarin we leven. Pasen is minder populair dan Kerstmis. We zien namelijk liever een onschuldig kind dan een gemarteld jongmens.

Pasen vertelt van de weg die deze Jezus ging. Dwarskijkend, tegen de stroom in, verwarring stichtend, verwondering oproepend, niet door een steen ondergronds te houden. Pasen vertelt een dwars verhaal in deze tijd van banditisme, pandemie, klimaatcrisis, dierenleed, vluchtelingen die in zee omkomen en machthebbers die hun wurggreep versterken.

Pasen is het prikkelende verhaal van en voor alle mensen die niet het laatste woord willen laten aan lijden, dood en uitzichtloosheid. Een feest kortom om hoop en mededogen ruimte te geven.

Over de auteur
Marinus van den Berg (1947) was veertig jaar pastor/geestelijk verzorger in diverse verpleeghuizen en een hospice. Hij publiceerde over zingeving, levenseinde en rouw, recent nog Stap voor stap. Opnieuw leren leven na corona (Adveniat, 2020) en Ode aan de eenzaamheid (Ten Have, 2020) en Op weg naar Kerstmis 2021 (Berne Media, 2021). Sinds april 2020 geeft hij geestelijke begeleiding aan COVID-19-patiënten in het revalidatiecentrum Intermezzo te Rotterdam.

Boekgegevens
Prikkels op weg naar Pasen 2022. Meditatieboekje van Aswoensdag tot Paaszondag.
Paperback | 64 pagina’s
ISBN: 9789089724397 | Prijs € 6,95 | Verschijnt: 16-02-2022
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne