cover_OWNK

Meditatieboekje ter voorbereiding op Kerstmis met de smaak van vijgjes

Heeswijk, 26 oktober 2020

Bas Rentmeester en Huub Schumacher maakten dit jaar het meditatieboekje voor Advent en Kerst van Berne Media. Ze maakten voor iedere week een lied en een gebed, die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden tijdens het aansteken van de Adventskaarsen. Als titel kozen ze: Vijgjes op weg naar Kerstmis 2020.

Hoe de auteurs tot deze titel zijn gekomen, blijkt uit hun wandelingen door de tuin van de communauteit waar ze wonen. Daar staan enkele struiken waaraan heerlijke druiven hangen die je kunt drogen tot rozijnen. Dit was de inspiratie voor het boek dat ze in 2018 schreven, Elke dag één rozijn. Het bleek een goede vondst voor 366 overdenkingen, voor elke dag één. Wanneer je wat verder loopt in hun tuin, kom je enkele vijgenbomen tegen. Dat inspireerde hen tot de titel van het boekje Vijgjes op weg naar Kerstmis, waarin ze korte meditatieve gedachten hebben opgeschreven voor de Advent en Kerstmis van dit jaar.

Advent telt 27 dagen en dán vieren we de geboorte van Jezus. Om de weg te ontdekken die deze mens gegaan is, is het goed je ogen de kost te geven op de dag van vandaag. Want vandáág leven we en mogen we meewerken om het Kind in ons geboren te laten worden.

Het boekje bevat een aanmoedigend woord van Peter Nissen.

Bas Rentmeester studeerde theologie in Amsterdam en Nijmegen, was pastor voor kerk en samenleving, werkte lange tijd in het basispastoraat en in een Centrum voor Parochie- spiritualiteit. Hij schreef het boek Meer dan brood en wijn en samen met Huub Schumacher Alle bijbelboeken dichterbij en de vierdelige serie In gewone taal gezegd met suggesties voor zowel protestantse als katholieke voorgangers in vieringen van Woord en Gebed. In 2018 verscheen van hen Elke dag één rozijn, korte overwegingen voor iedere dag.  

Huub Schumacher werkte eveneens vele jaren in het basispastoraat en gaf in vele parochies catechese aan volwassenen. Hij verzorgt retraites en geeft lezingen over geloofsverdieping en vernieuwing. In 2014 verscheen van hem God wat ben je veranderd.

Boekgegevens
Vijgjes op weg naar Kerstmis. Meditatieboekje
Paperback | 64 pagina’s | ISBN: 9789089724038 | Prijs € 5,95 | Verwacht: 31-10-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne