Lectio Divina

Een inleiding van Norbertijn Joost Jansen over het lezen en interpreteren van bijbelteksten volgens de Lectio Divina-methode.

Zaterdag 26 september 2020
10:00 – 16:00

Abdij van Berne – Berne kringzaal
Abdijstraat 49
5474 AD Heeswijk

Toegang: € 25,- incl. koffie/thee en eenvoudige lunch.

Aanmelden via: activiteiten@bernemedia.com

joost_jansen

Aanmelden is verplicht. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.
Wegens richtlijnen van het RIVM is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Abdij van Berne maakt plaats voor 1,5 meter per persoon en stelt desinfectiemiddelen beschikbaar. 

Lectio Divina is de manier van Bijbellezen die in de kloosters is ontwikkeld. Het is een meditatieve wijze van omgaan met de tekst. Bij het lezen van de Bijbel gaat het er niet om of je alles snapt wat er precies bedoeld wordt. Het gaat erom of je erdoor veranderd wordt naar het beeld van God dat in je gelegd is: licht en leven, vrede en recht, liefde en trouw.

We willen dat we beter begrijpen wat er staat. We verlangen ook dat de tekst zijn geheim prijsgeeft. Maar hoe passen we de boodschap toe op ons dagelijks leven, anno 2020? En tenslotte: kunnen we ook met deze tekst bidden?

Dit zijn vragen die we onszelf stellen, of waarover we misschien vaker hebben nagedacht. Joost Jansen, norbertijn van de Abdij van Berne, organiseert hiervoor een bijeenkomst. Op deze dag geeft hij een inleiding in de methode met praktische oefeningen voor het lezen en interpreteren van Bijbelteksten. Joost Jansen zegt hierover: ‘Er is niets mooiers om mensen te leren om niet met je hersenen te lezen en te spreken, maar met je hart. Dat wil ik op deze dag bereiken.’