Ga anders denken

Jezus leren kennen door de bril van Markus

Heeswijk, 3 december 2020

In het nieuwe boek Ga anders denken leert jezuïet Dries van den Akker de lezer anders naar de Evangelieteksten van Markus te kijken. 

Dries van den Akker helpt ons het Evangelie van Markus integraal te lezen, zoals eigenlijk zou moeten. De bekende verhalen zijn veel rijker dan we beseffen wanneer we ze bijvoorbeeld tijdens een viering horen. Van den Akker ontsluit deze teksten in gewoon Nederlands en wijst onvermoede verbanden aan. Hiermee laat hij zien hoe Markus Jezus portretteerde als een man die niet de regels, maar de mensen voorop stelde. Vooral de mensen die verstoten werden en op wie werd neergekeken. Zo gaf hij het voorbeeld aan zijn leerlingen: meer dan ze te ‘bekeren’ leerde hij ze anders te denken.

Dries van den Akker sj (1945) is jezuïet en was van 1966 tot 2009 werkzaam in het lager en middelbaar onderwijs als docent godsdienst, catechese en levensbeschouwing. Hij verzorgt het inhoudelijke gedeelte van een website over heiligen, www.heiligen.net, en is redacteur van Ignis Webmagazine.

Boekgegevens
Ga anders denken. Jezus leren kennen door de bril van Markus.
Paperback | 208 pagina’s | ISBN: 9789089724199 | Prijs € 24,95 | Verwacht: 14-12-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne i.s.m. Ignis Webmagazine