Zorgen_over_de_jeugdzorg

Hoopgevende verhalen over de jeugdzorg van Tweede Kamerlid René Peters

Heeswijk, 12 januari 2021

René Peters, oud-wethouder en CDA-Tweede Kamerlid, ging voor zijn nieuwe boek in gesprek met ervaringsdeskundigen, wetenschappers, bestuurders en professionals op het gebied van jeugdzorg. Dat resulteerde in heldere, hoopgevende en inspirerende verhalen. 

Sinds 2015 worstelen gemeenten met het organiseren van de zorg voor de Nederlandse jeugd. De problemen binnen de jeugdzorg stapelen zich op: gebrek aan geld en samenwerking, lange wachtlijsten, bureaucratie en kwetsbare kinderen voor wie geen goede hulp is. Maar deze problemen zijn van alle tijden. Waar komen ze vandaan? En hoe kan het beter?

Verhalen vol passie, liefde, realiteitszin en geloof dat het beter kan maken dit boek een must read voor iedereen die de zorg voor onze jeugd na aan het hart ligt.

René Peters (1975) is historicus en werkte in het onderwijs. Sinds tien jaar houdt hij zich bezig met de jeugdzorg. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor de decentralisatie van de zorg binnen de gemeente Oss. En als Tweede Kamerlid namens het CDA is hij onder andere woordvoerder sociale zaken, schulden/armoede, integratie en jeugdzorg. Vorig jaar schreef hij een bijdrage voor het boek Wat doen we met deze crisis? Na Covid-19 (2020). 

Boekgegevens
Zorgen over de jeugdzorg. In gesprek met ervaringsdeskundigen, wetenschappers, bestuurders en professionals.
Paperback | 120 pagina’s | ISBN: 9789089724182 |
Verwacht: 26-02-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne