het_christelijk_geloof

Het christelijk geloof in 50 brieven

Heeswijk, 12 november 2020

In samenwerking met Halewijn verscheen deze maand bij Berne Media het boek Het christelijk geloof in 50 brieven. In deze uitgave komt de kern van het christelijk geloof aan bod in de vorm van 50 brieven.

De christelijke gemeenschappen in onze westerse wereld worden kleiner. Tegelijkertijd  neemt het aantal mensen toe dat het christelijk geloof beter wil leren kennen. Gerhard Lohfink kiest voor de briefvorm om op een vlotte en heldere manier uit te leggen waar het woord ‘christelijk’ in wezen voor staat. Hij schrijft zijn brieven aan een fictief gezin, waarin hij de belangrijkste geloofskwesties aan bod laat komen.

Het boek biedt niet-christenen een introductie in het geloof en is ook nuttig voor christenen die op een nieuwe manier willen kijken naar hun eigen religie.

Gerhard Lohfink (1934) is een rooms-katholiek priester en theoloog en was tot 1986 hoogleraar Nieuwe Testament aan de Universiteit van Tübingen. Nu leeft en werkt hij als theoloog in een apostolische gemeenschap. Eerder verscheen van hem bij Berne Media Niets aan het einde. Over opstanding en eeuwig leven (2017; i.s.m. Averbode).

Boekgegevens
Het christelijk geloof in 50 brieven
Paperback | 270 pagina’s | ISBN: 9789085285946 | Prijs € 25,95 | Verschenen: november 2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne i.s.m. Halewijn