Waardengedreven_op_anderhalve_meter

Het antwoord van 15 maatschappelijke organisaties op de coronacrisis

Heeswijk, 3 november 2020

In maart 2020 begon de Covid-19 crisis in Nederland, het startpunt van een leven op anderhalve meter. Organisaties, bedrijven, scholen en vele anderen werden gedwongen om nieuwe wegen te ontdekken om toch draaiende te blijven. Ook organisaties in het maatschappelijk middenveld zochten en vonden nieuwe wegen, gedreven door hun kernwaarden. 

Sommigen vonden hun uitweg door telefonisch te werken, zoals KBO-PCOB. Anderen gingen na een periode van terugtrekken opnieuw de straat op, zoals Stichting Mara in Nederland en Cordaid in de landen waar zij actief is. Onderwijsorganisaties als Verus, de Radboud Universiteit en Tilburg University moesten in een weekend hun onderwijs digitaliseren. Waarom deden ze wat ze deden? En hoe kijken ze terug op deze periode? 

De verhalen van vijftien lidorganisaties van het VKMO-Katholiek Netwerk, die samen het maatschappelijk middenveld, regionaal, nationaal en internationaal vertegenwoordigen zijn verzameld en gebundeld door Carlien Geelkerken, directeur van VKMO-Katholiek Netwerk en René Grotenhuis. De verhalen uit het veld worden afgewisseld met columns van vicevoorzitter René Grotenhuis.

René Grotenhuis is theoloog en was als pastoraal werker werkzaam in de thuiszorg en in de zorg voor vluchtelingen. Tevens was hij gedurende tien jaar directeur van de katholieke ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

In het boek bijdragen van onder meer Manon VanderKaa (KBO/PCOB), Peter Kuipers (KRO-NCRV), Anna Timmerman (PAX) en Piet Fortuin (CNV). 

Boekgegevens
Waardengedreven op anderhalve meter. Het antwoord van 15 maatschappelijke organisaties op de coronacrisis
Paperback | 160 pagina’s | ISBN: 9789089724168 | Prijs € 14,95 | Verwacht: 12-11-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van Berne i.s.m. VKMO