Gebroken_brein

Hartverscheurende gedichten van Hein Stufkens over de dementie van zijn vrouw

Heeswijk, 5 januari 2021

In Gebroken brein doet filosoof en dichter Hein Stufkens in dichtvorm verslag van het leven met zijn vrouw Brigitte in de twee jaar die volgden op haar diagnose alzheimer. Het resultaat is een boekje met schrijnend mooie poëzie. Geestelijk verzorger Marinus van den Berg schreef het voorwoord. 

De gedichten, beschrijven de persoonlijke ervaringen en gevoelens waar de dichter doorheen gaat terwijl hij zijn geliefde steeds meer in de mist ziet verdwijnen. Het is een getuigenis van een liefde die door ongeschonden blijft. Daardoor is het ondanks de pijn die in alle gedichten doorklinkt ook een bemoedigende en troostrijke dichtbundel, waarin velen herkenning zullen vinden die met verlieservaringen en rouw te maken hebben. Lees, luister en je ziet liefde in het duister. Deze gedichten snijden naar binnen. Ze helen bloedende harten’, zegt Marinus van den Berg daarover in het voorwoord.

Hein Stufkens (1947) is filosoof, auteur, dichter en (zen)leraar. Samen met zijn echtgenote Brigitte stichtte hij het bezinningscentrum La Cordelle in Cadzand, waar hij woont en werkt. Bij Berne Media verscheen van hem o.a. Lekenpraat (2020, samen met Annemiek Schrijver) en Eten met geweten (2019, samen met Arjan en Roosje Houwaart).

Boekgegevens
Gebroken brein. Dagboek van een demente dichter
Hardcover | 57 pagina’s | ISBN: 9789089724243 | Prijs € 14,95 | Verwacht: 15-02-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne