Handreikingen voor de liturgie

Berne Media geeft ter ondersteuning en ter inspiratie voor gewijde en niet-gewijde voorgangers een aantal uitgebreide handreikingen. Deze handreikingen sluiten aan op de inhoud van onze misboekjes De Zondag Vieren en De Vierende Kerk.

Liturgische handreiking voor zondagen en feestdagen
In deze Liturgische handreiking voor zondagen en feestdagen vindt de voorganger alles wat nodig is ter ondersteuning van de voorbereiding op de liturgie van de betreffende dag.

Er worden handreikingen gegeven voor de eucharistieviering en vieringen waarbij geen gewijde voorganger aanwezig is. U vindt onder meer exegetische notities, themasuggesties voor preken in de vorm van een mindmap, Schriftteksten en verwijzingen naar het altaar missaal in de Handreikingen. Ook worden er suggesties gedaan voor de niet-vaste gebeden, specifiek geschreven voor de betreffende liturgie. Bovendien krijgt u extra suggesties aangeboden rondom de betreffende liturgische viering.

Om de teksten gemakkelijk te kunnen verwerken in eigen documenten, kunnen abonnees een digitale versie downloaden via de speciale pagina Downloads voor abonnees.

Abonnees ontvangen bovendien vier keer per jaar gratis het tijdschrift Vieren inclusief werkschrift met praktische tips voor de liturgie.

Een jaarabonnement kost € 165,05. Verzendkosten bedragen € 22,00 voor levering in Nederland. 

Voor informatie over de diverse abonnementsvormen:
T. 0413-293480
E. administratie@bernemedia.com

Liturgische handreiking voor de weekdagen
Berne Media geeft een apart katern uit voor de liturgie op doordeweekse dagen. U vindt per dag, maandag tot en met zaterdag, een overzicht van de Schriftlezingen, verwijzingen naar de heilige van de dag (indien van toepassing), suggesties voor een korte overweging en gebeden passend bij de lezingen of de heilige van de dag. Kerkelijke feestdagen die op een doordeweekse dag vallen vindt u in de Liturgische handreiking voor de zondagen en feestdagen.

Een jaarabonnement kost € 199,50. Verzendkosten bedragen € 22,00 voor levering in Nederland.

Voor informatie over de diverse abonnementsvormen:
T. 0413-293480
E. administratie@bernemedia.com

Het Woord delen. Preeksuggesties
Het Woord delen bevat voor elke zondag een concrete, complete overweging, steeds van verschillende auteurs en aansluitend op het thema dat voor de betreffende zondag gebruikt wordt in de misboekjes en in de Liturgische handreiking voor de zondagen en feestdagen.

Een jaarabonnement kost € 60,50. Verzendkosten bedragen € 12,00 voor levering in Nederland.

Voor informatie over de diverse abonnementsvormen:
T. 0413-293480
E. administratie@bernemedia.com
Tevens kunt u voor de diverse Handreikingen een proefpakket aanvragen.