Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Onuitsprekelijk paradijs

9 oktober @ 14:00 16:00

Kick Bras

Kick Bras (1949) is emeritus predikant van de PKN, voormalig docent spiritualiteit aan de Theologische Universiteit Kampen. Dit jaar heeft Bras het boek Onuitsprekelijk paradijs uitgebracht waarin hij de dagboeken van Thomas Merton bespreekt en uiteenzet.

Bras gaat in op de lyrische natuurbeschrijvingen uit de dagboeken en gedichten van Merton. Maar ook op hoe Merton deze ervaringen verbond met zijn monastieke spiritualiteit en uit welke bronnen hij daarbij putte.

De lezing zal plaatsvinden op zaterdag 9 oktober van 14:00 – 16:00 uur in de kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Na afloop blijft Kick Bras in de boekhandel om zijn boek te signeren.

U bent van harte welkom!

abdij_van_berne

Abdij van Berne
Abdijstraat 49
5473 AC Heeswijk-Dinther

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Lezing Onuitsprekelijk paradijs
Zaterdag 9 oktober 2021
10.00
25 beschikbaar

Uitsluitend op vertoon van uw ticket kunnen wij u toegang verlenen. Houd deze bij aankomst bij de hand.
Abdij van Berne maakt plaats voor 1,5 meter per persoon en stelt desinfectiemiddelen beschikbaar.  

Onuitsprekelijk_paradijs

De Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton – misschien wel de beroemdste monnik van de twintigste eeuw – was een groot natuurliefhebber. Zijn dagboeken getuigen van zijn intense, spirituele natuurervaring die ten diepste voortkomt uit een mystieke verbondenheid met alle leven, en daarin met de Levensbron. Deze natuurmystiek leidde tot een steeds openlijker kritiek op de exploitatie van de schepping voor menselijk gewin. Zo groeide deze mystiek uit tot ecologische ethiek. 

In dit boek worden de lyrische natuurbeschrijvingen uit de dagboeken en gedichten van Merton gepresenteerd. Maar ook wordt beschreven hoe hij deze ervaringen verbond met zijn monastieke spiritualiteit en uit welke bronnen hij daarbij putte. Duidelijk wordt dat zijn belevingen en zijn visie nog steeds actueel zijn. Dit boek zal mensen die in de klimaatcrisis van onze tijd zoeken naar authentieke inspiratie veel kunnen bieden. 

Na afloop van de lezing is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de boek- en abdijwinkel op het terrein. En om het boek aan te schaffen en te laten signeren door de auteur.