om_te_volgen

Een verhaal van vallen en opstaan

Heeswijk, 11 november 2021

Een kruisweg is meer dan een veertiental mooie 3D-achtige afbeeldingen. Het vertelt het verhaal van Jezus’ laatste gang. Het is ook de samenvatting van wat Hij ons heeft willen brengen. De kruisweg is een levensweg.

Jezus heeft geleefd om Hem te volgen en er voor te zorgen dat zijn verhaal van geloof, hoop en liefde doorverteld wordt en ook wordt gedaan. Dit is een verhaal van vallen en opstaan, van leven en dood. Het is het verhaal van iedere mens. Bij Jezus mondt de dood uit op Leven omdat totale Liefde de drijfveer is. Om te volgen…

In dit boek dat de kruisweg volgt van de katholieke kerk in Dinther staat norbertijn Joost Jansen steeds met een korte meditatie stil bij elke van de veertien staties. Elke meditatie mondt uit in een gebed. Deze uitgave over de kruisweg verschijnt bij gelegenheid van zijn 25-jarig priesterfeest. 

Over de auteur
Joost Jansen o.praem. (1946) is norbertijn van de Abdij van Berne en adviseur en medewerker van Berne Media | uitgeverij abdij van berne, met name voor de liturgische uitgaven. Hij is tevens waarnemend pastoor van de parochie rondom de abdij en initiatiefnemer van het Huis voor Lectio Divina in Heeswijk waarin de bijbelse verhalen samen worden gelezen in het licht van de huidige samenleving.

Boekgegevens
Om te volgen. Een kruisweg
Full colour geïllustreerd | paperback | 64 pagina’s
ISBN: 9789089724366 | Prijs € 14,95 | Verschijnt: 19-11-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne