Lezing

De kracht van samen 

Zaterdag 14 november 2020
14:30 uur

Berne boek- en abdijwinkel
Abdijstraat 53
5473 AC Heeswijk-Dinther

Toegang:€ 7,50

Aanmelden via: activiteiten@bernemedia.com

Hella_van_der_Wijst

Aanmelden is verplicht. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Wegens richtlijnen van het RIVM zijn er beperkte plaatsen beschikbaar.

de_kracht_van_samen

Is het toeval dat juist de dorpen met een grote sociale samenhang zo hard zijn getroffen door het coronavirus? Kleine dorpen op de Veluwe, in Limburg, en natuurlijk de kleine dorpen in Noord-Oost Brabant waar de coronacrisis begon in Nederland. Boekel, Uden, Meijerijstad: de geboortestreek van Hella van der Wijst was lang het epicentrum. Met deze vraag in het achterhoofd vertaalt de schrijver de crisis in haar achterland van binnenuit in een eigentijdse streekkroniek.

Sleutelfiguren en bekenden van Hella vertellen haar over de impact van de crisis op hun leven. We leven mee met Kees van Rooij (burgemeester Meijerijstad), Ton Claessen (begrafenisondernemer), Nathalie Zutphen-van Lieshout (IC-verpleegkundige Bernhove), Clemens Geenen (schooldirecteur), Jos Swanenberg (bijz. hoogleraar cultuurgeschiedenis) en zuster Agnes Vos (overste van de Zusters van Liefde in Schijndel). Verder zoomt het boek in op een aantal krachtige persoonlijke verhalen. En zoomt het weer uit naar de vele mooie initiatieven van sociale verbondenheid die zijn geboren in dat verdriet.

Na afloop van de presentatie is het mogelijk om het boek aan te schaffen en te laten signeren door Hella van der Wijst.