Berne boek- en abdijwinkel, boekverkopers sinds 1959

Rond 1920 startten de norbertijnen van de Abdij van Berne met de productie van hun liturgische uitgaven in een eigen drukkerij, gevestigd op het abdijterrein. Om hun religieuze boodschap verder uit te dragen werd in 1959 een boekhandel opgericht. Door de jaren heen groeide het aanbod van de boekhandel.

Berne boek- en abdijwinkel, gevestigd in de boerderij gelegen op het terrein van de Abdij van Berne in Heeswijk, is thans de best gesorteerde boekhandel van Nederland op het gebied van spiritualiteit en religie. Daarnaast is er een assortiment algemene boeken (literatuur, geschiedenis, koken, kinderboeken etc.) in voorraad, en worden alle in Nederland verkrijgbare boeken op bestelling geleverd. En snel!

Naast boeken heeft Berne boek- en abdijwinkel een vleugel met abdijproducten ingericht. Hier vindt u het Berne Abdijbier (5 soorten), wijn, abdijkaas, honing, kaarsen, streekproducten, devotionalia, iconen, glas-in-lood, Taizé-aardewerk, zeep, geuren en religieuze muziek. Bekend staat Berne boek- en abdijwinkel ook om haar grote keuze in mooie wenskaarten.

Elk jaar worden er veel cadeaupakketten gemaakt met inspirerende abdijproducten, die in de winkel uit te zoeken zijn. Rond Kerstmis vindt u een groot assortiment kerstgroepen in de winkel.

Regelmatig organiseert de boek- en abdijwinkel lezingen van auteurs, presentaties en workshops, zowel in de boek- en abdijwinkel als in de abdij.

Een dagje uit?

Maak van het bezoek aan Berne boek- en abdijwinkel een dagje uit: onder het genot van een kopje koffie, lekker snuffelen tussen de boek- en abdijproducten, in combinatie met een fiets- of wandeltocht in de buurt. En genieten van een Berne Abdijbiertje in het naastgelegen proeflokaal (zie berneabdijbier.nl) of deelnemen aan een rondleiding in de Abdij.

Parkeren kan voor de deur.
Wilt u een indruk krijgen van onze winkel, kijk dan eens naar dit filmpje:

En bent u niet in de gelegenheid om naar Heeswijk af te reizen dan helpen we u ook graag per telefoon, per e-mail of via onze website www.berneboek.com

U bent van harte welkom!

 

Berne boek- en abdijwinkel
Abdijstraat 53
5473 AC Heeswijk
Telefoon 0413-291394
e-mail info@berneboek.com
website: berneboek.com

Aanmelden Nieuwsbrief Boekhandel

* indicates required
Boekhandel Berne
team_winkel