Berne is meer dan een uitgeverij

In al onze uitingen gaat het steeds om de Blijde en de Goede Boodschap die we vanuit de Abdij van Berne willen uitdragen. De Blijde Boodschap die steeds om een eigentijdse vertaling vraagt.

Aankomende evenementen

Onze evenementen zijn weer van start. De maanden september, oktober én november staan weer vol met mooie presentaties van onze najaarstitels. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen!

Berne boek- en abdijwinkel

We zijn blij dat we onze Berne boek- en Abdijwinkel bij de tijd mogen brengen. Het is een uitdagende tijd. Wanneer wij ‘mensen van Berne’ de ‘tekenen van de tijd’ goed verstaan, dan komen we met deze vernieuwde winkel op het goede moment. Het Goede Moment om de Goede Boodschap te dienen.

joost_jansen

lectio Divina 26/09

Oefen samen met norbertijn Joost Jansen de Lectio Divina-methode.

Anne_Dijk

boekpresentatie 03/10

De verdragen van Mohammed met de christenen
Vertaald en ingeleid door Anne Dijk

2D_IK_RENDE_MET_MIJN_OMA_DOOR_DE_MIST

Nieuw!

Ik rende met mijn oma door de mist
42 persoonlijke verhalen over de kracht van poëzie

‘Als Berne Media hebben we een open blik naar de wereld en bieden we inspiratie voor iedereen.’

Joost Jansen, norbertijn en consultant liturgie.

Berne Media stelt zich als doel mensen in contact te brengen met de bevrijdende kracht van de Goede Boodschap op een manier die aansluit op deze tijd. Dit doet zij met een breed palet aan uitgaven, producten en diensten op het gebied van geloof en spiritualiteit.

Liturgie en Uitgeverij

Berne Media heeft een rijke geschiedenis op het gebied van liturgische uitgaven. Liturgie heeft de redactie uitgebreid met niet-norbertijnen, maar nog altijd zijn de norbertijnen nauw betrokken bij de samenstelling van de misboekjes en onze andere liturgische uitgaven. De uitgeverij van Berne publiceert jaarlijks ca. 30 nieuwe boektitels op het gebied van geloof, levensstijl, liturgie, stilte, theologie en meer. Liturgie en de uitgeverij van Berne werken continu samen om op professionele en hedendaagse wijze de kwaliteit van onze uitgaven te waarborgen en de nauwe banden met de abdij te onderhouden.

Joost_Jansen

Liturgie

uitgever_philippe_van_heusden

Uitgeverij

Boekhandel

Berne boek- en abdijwinkel is de best gesorteerde boekhandel van Nederland op het gebied van spiritualiteit en religie, algemene boeken en beschikt over een ruime afdeling abdijproducten.

Abdij

De gemeenschap van de Abdij van Berne grijpt terug op het gedachtegoed van de heilige Augustinus die in zijn tijd religieuzen, priesters en toegewijde christenen bijeenbracht: Eén van hart en één van geest op weg naar God.

Proeflokaal

Het enige Nederlandse Norbertijnenbier van de oudste nog bestaande abdij van Nederland, Abdij van Berne anno 1134.

Berne heeft veel te bieden. Daarom versturen wij nieuwsbrieven over verschillende onderwerpen. Klik op ‘aanmelden’ om te zien of er een interessante nieuwsbrief voor u tussen zit.