Norbertijnen presenteren glossy en jubileumbier

Zondag 23 mei 2021
Vanaf 10:30 uur

Abdij van Berne
Abdijstraat 49
5473 AC Heeswijk-Dinther

Toegang gratis 

Nadja_van_Driel

De Abdij van Berne houdt rekening met de anderhalve meter en stelt desinfectiemiddelen ter beschikking.
Het dragen van een mondkapje is verplicht.

abt_Denis_Hendrickx

Eerste Pinksterdag – zondag 23 mei – wordt na de eucharistieviering van 10.30 uur door abt Denis Hendrickx het eerste exemplaar van een speciale editie van Klooster en een eerste fles speciaal gebrouwen jubileumbier overhandigd aan Hella van der Wijst, presentatrice en schrijfster, wandelaar en Brabantse.

Denis Hendrickx mocht voor dit zomernummer de eindredactie voeren rond het centrale thema ‘feest’ , waarmee het Brabants kloosterleven in het middelpunt van de belangstelling staat. Er wordt immers gevierd dat het in 2021 precies 900 jaar geleden is dat de orde van de Norbertijnen werd gesticht door Norbertus van Gennep. Maar er valt in Brabant nog meer te vieren: 750 jaar Norbertinessen van Catharinadal in Oosterhout, 600 jaar kruisheren in St.Agatha en 300 jaar Clarissen in Megen.

Uit het rijk geillustreerde magazine wordt de Norbertijnse eigenheid duidelijk: een voortdurend op zoek zijn naar een vruchtbare mix tussen het leven en werken binnen de leefgemeenschap van de abdij en de gerichtheid naar buiten, de oren en ogen open houden voor de samenleving. Zo wordt geprobeerd de eeuwenoude abdijleus te volgen: ‘Berna uit Lucerna’ ( opdat Berne het licht moge verspreiden ). Het kloostermagazine is vanaf 23 mei te koop bij Berne boek- en abdijwinkel voor € 9,95.

Ter gelegenheid van het 9e eeuwfeest is ook een speciaal jubileumbier gebrouwen: Sint Norbertus, een amberbier van 7,5% in een mooi aangeklede 1.5l magnum fles. Het jubileumbier wordt in een beperkte oplage van 900 flessen verkocht. Iedere fles is persoonlijk genummerd en is alvast te bestellen via: https://www.webwinkelberneabdijbier.nl

Vanaf 23 mei 12.00 uur kunnen de bestelde flessen bij het proeflokaal van Berne abdijbier worden afgehaald in een vastgesteld tijdslot. Eenzelfde regeling geldt op tweede pinksterdag, 24 mei.

Na afloop van het korte officiële programma is er gelegenheid om met Hella van der Wijst in gesprek te gaan en signeert ze in de abdijwinkel haar onlangs verschenen boek De kracht van samen.

De geplande kloostermarkt op het abdijterrein welke op 24 mei zou plaatsvinden is vanwege Corona uitgesteld tot zondag 12 september. Reserveer die datum nu al want het belooft een bijzondere dag te worden.

Voor nadere informatie:
Abdij van Berne:           Abt Denis Hendrickx, 0413 – 299299, abt@abdijvanberne.nl
Abdijwinkel:                  Conny Smulders, 0413 – 291394, c.smulders@bernemedia.com
Berne Abdijbier:           Henry van Boxmeer, 06-53221249, henry@leygraaf.nl